Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Happy Mother's Day


Assalammualaikum,


Selamat Hari Ibu.

Selamat Hari Ibu Mel ucapkan kepada Mummy Mel yang tersayang, Puan Saliah binti Sonong. Dan juga kepada Ibu Mertua Mel, Puan Saadiah binti Abang. Dan juga kepada semua ibu-ibu yang membaca blog ini..

...termasuk kepada Mel sendiri ;)

Sebenarnya Mel memang risau yang Mother's Day ini boleh menjadi pencetus or triggers for my sadness. Memang Mel rasa sedih, tapi tidak la seteruk yang dibayangkan. Cuma semalam, di dalam kereta, keluar lagu;

"Ibu, Ibu, engkaulah ratu hatiku..
Bila ku berduka, engkau hiburkan selalu"

Alaa, lagu yang budak kecil perempuan yang tersangat comel tu nyanyi untuk iklan susu Fernleaf tu. Berlinang juga air mata Mel, tapi cepat-cepat Mel control sebab takut Mummy Mel perasan (jangan sedih Mummy mun baca post tok k..hehe)

Nak buat macam mana, ini takdir yang tertulis untuk Mel dan suami. Mel tak pernah salahkan takdir atau rasa marah. Mel cuma menjadi manusia biasa yang masih terkenangkan baby sulung Mel sebab Mel dah sayangkan baby angel Aqeel dari pertama kali tahu yang Mel mengandung. Bahagialah dikau di sana anakku..

Anyway, I think I progress a bit on my fear/avoidance towards babies especially newborn babies or small babies that would remind me a lot of my late son.


This is me with baby Fariz. Anak bestfriend Hubby. Baby Fariz is only one month older than baby Aqeel. I have imagined baby Fariz to be good friends with baby Aqeel, but well, that is only my imagination. This is during my trip to Penang last weekend. I have to gather so much emotional strength to be able to carry baby Fariz. And of course I put up smiles so no one knows my true feeling. I also think that actually Hubby have the same feeling as I do.

The smile does not always mean that you're happy. Sometimes it means that you're strong enough to smile when you're sad.

...and I told Hubby that we will try again and hopefully have Aqeel's brother or sister as our Rainbow Baby around next year? InsyaAllah kalau dimurahkan rezeki.

Love you always my beloved son, baby angel Aqeel. You are always in my heart.


MamaAqeel

QuickEdit

You Might Also Like

1 comment:

  1. insyaallah mel..
    sama2 doa k?
    saya pun sama,moga2 ada rezki baby tuk tahun depan.tapi tu lakan,perasaan takut tu campur baur.papepun,kita tawakal je la..

    Moga Allah memberikan kita rezki yang hidup selepas ini.insyaallah...

    Happy Mother's Day!

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe