Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

It is difficult


Assalammualaikum,



Lama rasanya Mel tak update blog. Memang dah start busy balik, lepas kerja pun pergi ke gym, jadi masa cepat berlalu dalam sehari. Ataupun Mel dah melalui 'grief' dengan baik, jadi kurang nak meluahkan perasaan? Ntahla. That's a possibility..


Hari Ahad lepas Mummy Mel ajak pergi kenduri kahwin anak cousin dia. Mel tak kenal pun pengantin, tapi sebab Mummy ajak, Mel and Anum pergi jerla. Sebelum ni Mel malas nak ikut, sebab malas nak berkemas dan takut orang nak tanya macam-macam. Tapi kali ni, Mel pun rasa rajin nak pergi dan kenduri ni buat kat Dewan Suarah, Kuching tempat Mel buat reception dulu.


Tapi itulah, kalau jumpa sanak saudara, family semua tu, mesti diaorang tanya jugak kan, mana-mana yang tak tahu mengenai baby Aqeel..


Terpaksa lah Mel dengan muka POKER FACE beritahu sesiapa yang tanya Mel mengenai baby.

"Oo dah kahwin setahun dah. Dah ada baby?"


"Aieh, dah beranak ka kitak?"


"Dah ada isik belum?" (Mentang-mentang la Mel masih tembam..hehehe)


Tak ke kesian muka-muka orang yang tanya Mel, berubah jadi BLANK. Bukan salah mereka, mesti diaorang nak berkongsi kegembiraan kan kan. Sabar jerla, both Mel dan orang yang bertanya tu.

Itu lah, it is difficult for mothers like us. Yes, we have our baby but the only different is he is in heaven..


Me with si kecik Anum dan Mummy. Mummy macam kakak je kan? Nanti kalau dah tua, nak maintain macam Mummy ;P


Anyway, sekarang ni dah genap 3 bulan baby Aqeel meninggalkan kami. Lambatttt sangat nak tunggu temujanji dengan Doktor Pakar, 23 Mei 2011 nanti. Haih, nervous gak rasa. Nak tanya dia, boleh start cuba lagi ke? Itu soalan nombor SATU. Hehehe


Dan, Mel and Hubby sekarang ada projek besar punyaaa. Nanti kalau dah confirm Mel buat posting about it kay?


Lots of Love,
MamaAqeel
QuickEdit

You Might Also Like

4 comments:

  1. sabar k mel..faham sgt apa mel rasa.sedangkan saya ada aleesya,mbr2 rapat mengandung anak kedua,meleleh airmata.sayu jauh di sudut hati..

    mel,doc saya kata,kalu kita bersalin normal,dua tiga bulan da boleh cuba semula..

    saya sedih arini..
    bulan pertama mencuba..belum rezki.menanges saya bila period..nampaknya,kena tunggu dan usaha lagi.

    mel,kita sama2 ek usaha dan doa..sama2 doa sesama kita ye.saya selalu teringat awak..

    err..btw,if you dun mind,emel la sy.boleh exchange phone no. =p

    nn.ashra@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Mel pun nak tunggu period bulan Mei ni, lepas tu boleh start tak 'berhati-hati'. Hehehe. Lepas ni Mel email k. Kalau boleh, add FB ke? ;)

    ReplyDelete
  3. Sbr k.lagik sedih mun nikah bertahun tahun tp belum ada rezeki.. Penah org madah 'pahal lmbt gilak??' 'Sapa masalah?u kah husband' .mcm2 gik kata2 kejam.. Betol2 suka nyuroh org nangis. Semua ketentuan Allah,bukan kita yg mintak.. Jgn sesekali kita tyk ngn org 'dah ada tek?' Or 'dah ada anak kah?' ,kita sik tauk org ya dah kawen kah,lomm beranak kah.. Be sensitif ckit.. Hanya org mengalaminya jak phm.

    ReplyDelete
  4. Thank you for the advices..
    Kamek kinektok makin sensitif dengan rakan-rakan senasib. Semua tok dugaan kita sebagai Hamba Allah yang lemah.

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe