Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Positive ke Negative?


Assalammualaikum..


Ada satu perkara yang tengah bermain di fikiran Mel sekarang ni. Rakan karib Mel ataupun rakan karib semua wanita iaitu Miss Menses atau MM (period la) tak hadir tiba lagi ni. Mel dah lambat 5 hari.

Tapi Mel dah check UPT, pakai brand Clear Blue lagi, tapi hasilnya negative. But that was 3 days ago la Mel cuba. Sebab masa pregnantkan baby Aqeel, Mel cuba UPT test masa 2nd day missed period, and terus tau result. Masa tu, instinct memang kuat yang Mel pregnant.

Tapi kali ni, mungkin disebabkan MM masih tak betul lagi. Tak teratur lagi kan. Bulan April siap dua kali MM datang, bulan Mei malu-malu pulak dia..

Malam tadi Mel outing with my two bestfriends, Nifah dan Intan. Intan seorang doktor. So Mel tanya dia, sama ada there's a possibility that I'm pregnant. Dr. Intan advised me to try another UPT test after one week to reconfirm. Sebab masa the first time Mel test UPT, IF it's positive, maybe level of HCG masih belum tinggi..

Hmm..tapi for myself, Mel tak rasa la Mel pregnant sekarang ni. Sebab Mel memang jaga ikut calendar elakkan masa-masa subur. Tapi...kan cycle MM masih tak teratur. Kita tunggu jerla one week from now if anything pun. Buat masa sekarang, jaga permakanan dan makan asid folik ye.


MamaAqeel yang confuse..
QuickEdit

You Might Also Like

4 comments:

  1. kalu ada berita gembira,share k mel?..
    saya mmg dalam usaha..belum rezki je lagi..tah bila..

    ReplyDelete
  2. Nanti kalau apa-apa Mel inform Ashra k.

    ReplyDelete
  3. hmmm na pun same skrg ni.. dah lewat 2 hari, tapi aritu lewat seminggu 1ve jgk =( skrg ni n ammg plan nk de baby sbb dah 6 bln pun pas dnc aritu.. na doakn yg terbaik tuk mel.

    ReplyDelete
  4. Rina..kalau ada berita baik nanti share la ye..

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe