Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

MamaAqeel Gumuk!


Assalammualaikum,


Rasa lama Mel tak update blog. Baru balik dari jelajah Sarawak atas urusan kerja. Haih, memang busy je sekarang ni. Takpe, source of income juga kan. Tak baik mengeluh banyak-banyak. Semua benda kita mesti bersyukur. (This is what I learn most from my experiences, mesti selalu bersyukur atas rezeki dan yang ada, kan kan?)

Tapi, kat mana-mana Mel pergi sekarang mesti orang tegur yang Mel makin berisi, makin gemok, makin tembam! Waima kat tempat kerja, kat kenduri kendara atau terjumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa. Huwaaa~~

Memang Mel macam naik banyak dah. Lepas bersalin pun tak turun banyak. Tapi salah Mel juga, bukan nak reti diet atau bersenam sangat. Haiya, tak menjadi azam nak turunkan berat badan. Waktu busy-busy, tak jaga pun permakanan. Hari tu dah steady pergi Gym tapi sebab pregnant Mel berhenti. Tak sangka miscarriage pula ;(

Huwaaa macam mana ni? Mel ni memang, risau banyak tapi no actions.

OK. 1st - Kena jaga makan. 2nd-Start bergerak aktif boleh tak Mel? 3rd-Jom puasa!

TOLONG LA SERIOUS SIKIT MEL. LOVE YOURSELF!


MamaAqeel yang risau!




QuickEdit

You Might Also Like

No comments

Post a Comment

Follow @mamamelshoppe