Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Selepas 3 bulan 2 minggu 2 hari


Assalammualaikum,


Yay! Hari ini Cuti Gawai kat Sarawak. Maknanya hari ini dan esok tak payah pergi kerja. Best sungguh lepak di rumah. Tapi, Mami, Anum dan Amad balik Sibu untuk seminggu. Biasanya hari cuti macam ni Mel lepak² dengan adik bongsu Mel si Anum tu. Wuwuu boring nya..

Sedang Mel jemur baju tadi, termenung sekejap dan berfikir mengenai pengalaman Mel pada tahun ni. How sad I was when knowing baby angel Aqeel's heartbeat suddenly stopped. After a month from that day, I still cry myself to sleep.

Selepas 3 bulan setengah, Mel boleh katanya yang Mel sekarang lebih menerima hakikat, redha dengan ketentuan Ilahi. Not that I am saying that I'm not sad at all, but I'm more calm, enduring the sadness. My thoughts are always about baby angel Aqeel on most of the days.

Now he should be 3 months and 1/2. How big he should be? How does he looks like? If we have another baby, a brother or sister of Aqeel, will they look alike?

Benda-benda macam tu yang selalu bermain di fikiran Mel. Tapi bukan bermakna Mel bersedih kerana pemergian baby Aqeel, cuma perkara sebegitu selalu terlintas di fikiran.

Myself and Hubby pun selalu mention nama baby angel in our conversations. He will never be forgotten. Baby angel Aqeel will always be our first born. Our baby boy.

Alhamdullilah sekarang Mel dah lebih stabil dan bertenang. Terima kasih ya Allah kerana Mel mempunyai suami yang sangat baik, sangat ideal di hati dan mata Mel, serta keluarga yang selalu support Mel. Tak lupa kawan-kawan Mel tak kira di luar sana atau di alam maya ni. Thank you very much!

Ingatan dan doa Mama dan Papa sentiasa bersama mu sayang, Abang Aqeel.


MamaAqeel yang sedikit moody hari ni.
QuickEdit

You Might Also Like

4 comments:

  1. samalah mel..
    tahun ni,menjadikan tahun saya banyak bersedih..

    till now,perasaan saya kdg2 stabil,kdg2 tak.lately ni,nak nanges je.i dun know why..mebbe perasaan nak anak tu sentiasa dtg meluak2.saya tau,sekurang2nya saya syukur ada aleesya,cuma kejadian lepas masih menghantui diri..tah bile perasaan sedih tu akan padam..

    ReplyDelete
  2. Perasaan sedih tu memang akan datang tiba-tiba. One day you are smiling, the next day u may cry till your eyes hurt.

    Mungkin kalau kita dikurniakan rezeki cahaya mata lagi, perasaan tu akan kurang sedih. Tapi, Mel pun tak tau kalau ada adik kepada baby angel nanti, adakah perasaan Mel akan berubah.

    We will never know what tomorrow bring to us, but surely we can be positive about it.

    ReplyDelete
  3. insyaallah mel..
    kalu kita ada rezki anak lagi,perasaan sedih tu pasti berubah.

    but it's still hard..selagi belum selamat dilahirkan.
    fobia tu tetap ada.nak hepi 100% kalu mengandung balik tu,tah la..campur2 kot perasaan kot.

    till now,nak positifkan diri..kadang boleh..kdg2 rasa rapuh sgt diri..

    kdg2 rasa mel lagi kuat dari saya..

    anyway,kita doa sama2 ye..

    ReplyDelete
  4. Mel sentiasa doakan rakan-rakan. Memang rasa happy kalau mengandung lagi, tapi memang sangat risau selagi tak dilahirkan hidup dan sempurna.

    Mama-mama lain risau mengenai jantina baby, barang-barang baby & sebagainya. Kita cuma hendak kan baby sihat dan lahir hidup ke dunia.

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe