Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Trying Again?



Assalammualaikum,


Right now, I got a visit my bestfriend, Miss Menses (MM). Hehehe. Konon-konon je bestfriend kan? Memang bulan ni Mel tunggu-tunggu sangat MM. Sebab kan last month Mel, hmm just say it's a very late period. So, kiranya MM bulan ni untuk clearkan semua yang kat dalam rahim tu.

Planning nya nak start Trying To Conceive (TTC) selepas ni. Hmm, usaha kan tangga kejayaan. Tapi, Mel tak nak la berharap sangat. Nanti jiwa kacau, sapa susah? Mel sendiri juga kan. Yang penting, both Mel and Hubby berserah kepada Allah untuk tentukan rezeki kami. Kalau ada tu ada la kan.

Buat masa sekarang, Mel memang dah makan multivitamin with folic acid 2 bulan lebih dah. Minum susu Anlene pun hampir hari-hari (selalu lupa nak minum!). InsyaAllah, harap-harap badan Mel dah boleh recover all the nutrients.

Lagipun, Mel banyak kenal ibu-ibu yang mengandung 2nd baby after a few months bersalin. Setakat ni, semua okay je. Rasanya dah 5 months boleh la start mencuba kan kan?


Image: Google


MamaAqeel with hope!
QuickEdit

You Might Also Like

6 comments:

  1. chaiyook..chaiyook..aja ja fighting...
    InsyaAllah ada rezeki tu...Amiinnn...

    ReplyDelete
  2. Insya Allah, when d time come you'll be ready for it.
    We all will pray for you...

    I've been trying for this 2 month n end up kecewa...
    It's almost imposibble for mr hubby berada d daratan this long.
    I know i should be too much down coz of it Allah knows the best.
    Hopely we are all strong to face anything n everything in front of us...
    Insya Allah...

    ReplyDelete
  3. Usaha tangga kejayaan Mel, Tapi Allah lebih tahu kan bila tubuh Mel ready to conceive again.Sabar ye.(cewah, pandai nasihat orang padahal yana sendiri pun tak sabar nak conceive semula nie)

    ReplyDelete
  4. keep trying.. taking acid folic is a good start.. my experience, lepas 4-5 bulan dah boleh cuba... when i'm trying so hard for the 1st bb dulu (due to long distance r/ship), mel kena btul2 tau waktu subur terbaik.. good luck new fren :)

    ReplyDelete
  5. good luck mel, InsyaAllah Allah permudahkan!!!

    ReplyDelete
  6. insyaallah..mudahan kita sama2 ada berita gembira menjelang tahun depan ye.
    will pray 4u,dear..

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe