Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

6 Bulan Sudah Berlalu (Surat kepada Aqeel)


Assalammualaikum Aqeel,


Dah enam bulan Aqeel sik ada dengan Mama. Rasa macam marek jak semua kenangan yang berlaku. Udahla Mama kerja sebelah Hospital jak, setiap hari teringat macam ne Papa drive laju gilak sambil pasang emergency light. Papa mok cepat-cepat pergi ke Hospital sebab Nurse madah sik dapat jumpa heartbeat Aqeel. Mama dah nangis sik ingat dunia masa ya.

Malas la Mama nak kenang balit kejadian masa ya Aqeel. Suruh Mama sedih jak oo. Bagus Mama kenang perkara yang best-best ajak. Macam masa Mama tauk yang baby Mama tok orang bujang. Nang nampak jak bebird Aqeel. Hehehe. Papa la orang paling happy, sebab nya nang harap baby boy!

Mama dan Papa dah beli semuanya untuk Aqeel. Tinggal stroller jak sik sempat beli. Tapi sik apa la oo, ya semua kelak untuk adik-adik Aqeel jak, insyaAllah. Doa jak agar Mama dapat pregnant lagik k sayang. Ney tauk kelak mun ada dedek Aqeel kelak, rezeki diam rumah baru kita kelak.

Aqeel mok tauk sik, ada Aunty sama kerja dengan Mama cerita tadik, baby adik angkat nya menghadap Illahi marek. Sian nya sakit, akhirnya dijemput Allah. Nya diam sama dengan Aqeel la. Mesti banglo nya sik jauh dengan banglo Aqeel. Kelak Mama ngabas banglo kawan Aqeel ya bila Mama ngabas Aqeel kelak k. Sedih Mama dengar cerita nya pagi tadik. Bertambah agik kawan Aqeel di sinun. Semua dah suratan Illahi.

Sik lamak gik nak Raya dah Aqeel. Raya Mama tahun tok macam sik meriah jak. Biskut atau kek pun lom polah gik. Dahla butter Golden Churn ya ada DNA babi indah. Susah Mama nak molah kek. Beli ajak la tahun tok. Dahla Aqeel sik ada dengan Mama and Papa, lagikla sik best Raya. Tapi sik apa, Aqeel nak ka bahagia di sinun. Mama sik perlu risau nak? Untung anak Mama dan Papa tok, sik susah-susah dapat jadi ahli syurga. Aqeel tunggu Mama and Papa k? Mama janji untuk jadi orang yang baik, cuba sedaya upaya untuk taat dengan Allah, taat dengan Papa dan jauhi larangan nya. Sebab at the end of time, Mama nak jumpa Aqeel! Mun Mama jadi orang jahat, ney dapat Mama jumpa Aqeel nak?

Mama dan Papa akan belajar hidup dengan kenangan Aqeel, mesti belajar bersyukur sebab syukur lebih besar daripada sabar. Papa selalu marah Mama sebab Mama selalu nangis, congek mun mengenang Aqeel. Bukan nya Mama tok sik redha, cuma Mama rindu dengan Aqeel bah. Bukan selalu pun Aqeel, sekali sekala ajak. Aqeel jangan sedih k mun tengok Mama sedih.

Okayla Aqeel, dah berlinang-linang aik mata Mama tok. Mama nak solat lok. Kelak habis waktu break Mama kelak. Mama sayangggggggg dan rinduuuu gilak dekat Aqeel. Love you my son. May we meet again at the end.


P.s- Kawan-kawan Mama terpaksa excuse Mama guna bahasa Sarawak. Hehehehe


QuickEdit

You Might Also Like

6 comments:

  1. No problem... Masih boleh dipahami :)

    ReplyDelete
  2. yup..faham..mel kuatkan semangat k...it's ok to cry sometimes....tu normal...take care dear...:)

    ReplyDelete
  3. kmk harap ktk sentiasa tabah k sis.hugz..:)-sha-

    ReplyDelete
  4. sekali-sekala dapat baca dialek Sarawak best juga ye.Mummy Mel jangan sedih2 lagi ye, Baby Aqeel baik2 aje di sana :)

    ReplyDelete
  5. ehem..dialek sarawak ni best baca..tapi cam saya kena baca banyak kali nak fahamkan..hehehehe..

    jgn sedih2 k mel.insyaallah..mudahan aqeel selalu mendoakan mama papa nya di sini,sejahtera dunia akhirat.

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe