Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Addicted To Urine Pregnancy Test (UPT)


Assalammualaikum..

Mel sekarang ni kat KL lagi. Ikut Hubby pergi expo printing kat PWTC. Expo ni acara wajib dia pegi tiap- tiap tahun. Saja nak jalan-jalan ikut. Tapiii penat sangat berjalan bulan puasa ni! Sakit kaki.

Mel nak cerita ni. Mel dah jadi addicted dengan UPT. Dah beberapa bulan ni termasuk yang miscarriage hari tu. Macam ni, Mel selalu tak sabar nak test UPT. Rasanya Mel dah dapat kira yang my cycle is every 31 days. Kalau ikutkan, patutnya hari Isnin nanti la datang period. Tapi Mel gatallll sangat pi beli UPT semalam dan cuba hari ni. Padahal ada 2 hari lagi.

Dan ia menunjukkan tanda tolak :(

And Mel guna brand Clear Blue. Hubby dah bebel suruh tunggu dulu and sabar..tapi Mel tak boleh. Nak jugak cuba UPT tu. Agaknya betul dah addicted agaknya!

Sabar Mel sabar. Lain kali tunggu betul-betul missed period baru tak membazir UPT tu.


MamaAqeel janganla berharap sangat pleaseeee!
QuickEdit

You Might Also Like

7 comments:

  1. Sabar mel... Sabar... Hehehe...
    Sya nyer cita2 nak puasa penuh dah hancur utk thn ni.
    Terawal period 2days plak tu.
    Belum rezeki kan, buat cam mana pun belum jugaklah masanya kan.
    So boleh cont packing barang la kot period ni.
    Kalau tak dok berhati2 jer n rehat2kan badan. Hehehe.

    ReplyDelete
  2. Sabar Mel...Min pun tak tau lah nanti camna agaknya..Ada kot cam mel gak..hehe...Sekarang baru boleh berpuasa, tapi tak tahu lah bila nak start conceive ni, pasal dok rasa takut lagi...

    ReplyDelete
  3. mel beli clear blue eh..

    saya so far kan mel,saya beli yang murah je,dip n tell..sehari dua sebelum period,dapat gak detect.tapi kabur je la..

    btul2,mmg addicted dgn UPT ni.tu pasal saya beli murah je..dulu siap ada stok dip n tell.hubby pun bising.

    pernah beli skali je clear blue,masa nak buang tu..mak aihhh..sayang nye duit rasa. =p da la,lawa lak buatannya kan.

    insyaallah mel..
    mudahan ye..

    ReplyDelete
  4. Adlie: Hehehe, takpa Adlie, kita usaha lagi. Bukan main je harap dapat puasa penuh tahun ni. Hehehe

    Min: When you are ready, then you know. Seronok juga la aktiviti TTC ni. Kira-kira calendar. Main test-test ngan UPT. Huhu

    Ashra: Itu la, kalau dengan CB boleh detect pregnancy awal, tu yang buat Mel gatai sangat nak test awal. Lepas ni kena make sure lambat baru leh test. CB memang mahal, tapi memang puas hati dengan result dia. UPT Aqeel dulu Mel masih simpan lagi, buat kenangan ;)

    ReplyDelete
  5. Alamak... Talking bout aqeel UPT teringat UPT adilah as well.
    It was d happiest moment in life. Lbh2 lagi dah 4thn kawen.
    Hopefully dapat merasa saat tu again later in life...

    If only mr hubby didnt know kewujudan of my blog, so many things i wish to type...

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah ya Adlie~ Kita sama-sama berdoa ;)

    ReplyDelete
  7. berangan lebey.x yah exctd sgt,,kalau allah nk bg tu........ADE JER+

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe