Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Bengkak Mata


Assalammualaikum,


Mel sekarang sedih sangat!

Kenapa la Mel gatal-gatal nak browse FB kawan-kawan yang baru bersalin, dapat baby baru dan baby yang sama umur dengan baby angel Aqeel. Kenapaaaa?? Kan dah tak boleh tidur sebab mata bengkak dan hidung tersumbat. Sebab Mel jadi sangat rindu kan arwah baby dan tak dapat berhenti banjir mengenangkan baby angel Aqeel.

Esok mesti masuk kerja mata bengkak ni, benci!

Jadi mana-mana yang hati dan perasaan yang tak berapa kuat, macam Mel ni, jangan nak tengok sangat baby orang lain tu. Nasib kita lain-lain. Nanti jadi sedih. Baik dielakkan, yang penting jaga hati sendiri ya!


MamaAqeel yang moody!
QuickEdit

You Might Also Like

9 comments:

  1. Assalamualaikum... sabar ye Mel,xmo sedih2! jgn la pk sgt InsyaAllah masa Mel akan tiba. Cam saya dulu terlalu berharap pastu kecewa leh jd stress... Akhirnya saya berserah je dan xmo pk2 sgt, Alhamdulillah Allah beri rezeki yg saya idam2kan setelah lama menanti!!! Mel sabar tau n happy2 slalu...
    Ni ade sket amalan kalo nak cuba...
    Dalam 99 nama-nama Allah terdapat salah satu nama yang boleh diamalkan iaitu;

    AL-MUSAWWIR
    Maha Menjadikan Rupa Bentuk

    "Ya Musawwir!" sekiranya seorang isteri yang sudah lama belum mempunyai anak, maka cubalah ikhtiar ini dengan berpuasa selama 7 hari dari hari Ahad hingga Sabtu. Di waktu hendak berbuka puasa, ambil segelas air dan dibacakan "Ya Musawwir" senayak 21 kali, kemudian diminum air tersebut untuk berbuka puasa. Bagi sang suami, hendaklah berbuat perkara yang sama tetapi hanya dengan berpuasa selama 3 hari. Kemudian pada waktu hendak berjimak, bacalah zikir ini sebanyak 10 kali, Insya Allah akan dikurniakan anak yang soleh dan solehah.

    Allah SWT berfirman:

    "Berdoalah kepadaKu, nescaya Aku perkenankan permohonanmu"

    mungkin dengan amalan ini pada bulan Ramadhan ini, akan lahir keajaiban...

    ReplyDelete
  2. Mel do take good care k.
    Insya Allah our time will come later in life...

    Btw nice tips from noraini. Bolehlah amalkan...

    ReplyDelete
  3. mel, plz jangan camni k... Kita kena happy2,insyaALLAH lebih mudah melekat...actually memang bukan mudah kan nak tahan air mata,bukan tak redha,bukan tak terima kenyataan,tapi hati yang sayu sukar untuk diterjemahkan... Sekarang ni alang-alang dah nangis,nangis puas-puas,lepas tu setkan diri untuk happy k...enjoy your life...insyaALLAH,ada rezeki Mel nanti...

    ReplyDelete
  4. mel..
    sabar k?
    pasni better mel tak perlu amik tau sgt pasal kengkawan tu lagi.
    jaga hati sendiri k?bukan kita nak nyombong,tapi insyaallah,satu hari yang indah,pasti kita boleh bertemu rakan2 yang lain lagi.

    take care tau! tamo sedih2...

    ReplyDelete
  5. Betul tu...
    Kalau tahu diri kita belum kuat, no need nak ambek tahu hal anak kawan2.
    Yg penting hati kita dulu kita jaga. Raya pun be with families je dulu. No need jumpa kawan2 kalau belum ready k. Do take good care of yourself k dear.

    ReplyDelete
  6. salam,

    In the midst of finding any blogs selling baju raya for my lil son, I had came across your blog, accidentally. I thought it was yet another blog sharing stories about their precious babies..and I was wrong... I kept on reading, and I didn't notice my tears falling down so fast that I could not even had time to wipe them... I was in the office browsing the web just to kill the lunch time as it is now during puasa month now...

    mel,

    my heart cries with you... I can easily feel your frustrations, your pain... true, no words can ever describe that..reading and feeling how you felt, makes me feel that I have not been grateful to Allah for granting me a son who is at 3 months old now... O Lord, how ungrateful I am that I always forgot how a gift can be easily non appreciated. Mel, I love my son... but after reading your sad stories here, you make me realize that I haven't expressed much of my love to my son...

    Thank You for making me realize how precious it is to be a mom... thank you for making me realize that having a son is a GREAT gift from Allah, thank you so much to make me realize, that, I should not complaint with life's hardship whenever I encounter esp. when the baby is related to it.. since now I realize there's a sad lady is weeping over the death of her son, yet, I can be really ungrateful, and forgetful all at the same time.. thank you very much dear... Allah gives you the greatest test of them all, since He knows you are strong, and will always be. I promise to myself now, I will be a good mother to my son... insyaallah..

    mel, my prayers to you... may Allah grant your utmost wish to be a mother... before, He gives you the best things in life, He shall test you to the most. The best will arrive, in this case, He will grant you more babies to come as your reward of your patience and strength against of all ordeals... insyaallah..

    ReplyDelete
  7. Terima kasih Noraini, boleh cuba amalan tu.

    Adlie, Min, Ashra..Mel tak tahu la kenapa malam tadi, sebak betul perasaan. Mungkin Mel rasa yang Mel dah kuat nak tengok FB kawan-kawan lain. Ataupun emosi Mel memang tak terganggu in the first place. Mungkin I'm actually in denial that I'm am OK, tapi sebenarnya tak OK.

    Masrynna, I'm very sorry if my writings are making you sad. Enjoy your motherhood. Doakan kami, Mama of Angels k ;)

    ReplyDelete
  8. Mel,
    Sabar k. Fiqah pun sama jugak. Lately kat FB banyaknya kawan2 and relative update about their pregnancy..And tidak dapat dinafikan Fiqah stress sangat2. Bila stress & sedih melanda, Fiqah akan terus tengok ceramah Dr Asri, Jangan Bersedih, Sesungguhnya Allah bersama Kita. Barulah hati tenang balik.

    Fiqah faham sangat2 perasaan Mel. Takpelah, surely satu hari nanti time kita juga. InsyaAllah. Yang penting kita jangan berputus asa and usaha sama2 k. Banyakkan berdoa...

    ReplyDelete
  9. Dear Mel,

    Never that I feel sad by your blog.... In fact, I salute you for having such courage and strength in confronting the saddest part of your life...

    Your blog has given me the sense of realization on how should one be grateful and always be strong. Please don't you ever feel or even think that by crying over the death of your son means you are weak... you are a perfect human beings with emotions and senses. Crying is also a channel for you to make yourself feel better and stronger to move on, and not to mention with zikr, will always make you near to Allah.

    Salam ramadhan, and please take care dear. Moga Allah akan memberkati dan melindungi Mel dan suami.

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe