Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Berita Gembira


Assalammualaikum,


Mel dapat berita gembira hari ini. Kawan Mel @ staff Mel di Ipoh dulu telah selamat bersalin baby boy yang sangattt comel! Dia sebelum ni pun alami stillbirth untuk anak sulung ketika 8 bulan. Mel banyak tanya pengalaman dengan dia dan minta nasihat kat dia. Terutamanya sebab dia mengandung balik hanya selepas 5 bulan selepas bersalin.

Gembira nya! Serius Mel sangat happy sebab she's my success story. That we can have healthy, cute babies after a stillbirth.

Alhamdullilah~
QuickEdit

You Might Also Like

6 comments:

  1. Alhamdulillah..insyaAllah lepas ni turn mel dan kita kota semua ni lah yang dalam proses menunggu ni...
    Erm,tapi min ni tak tau la macam mana,tgh berdebar nak melalui minggu depan ni..kalau ikut jadual 'sahabat baik' nak datang,tapi tu la tak blh nk bayangkan perasaan kalau sahabat baik tu tunda kedatangannya..apakah perasaan min? Gembira atau takut? Atau cuak?

    ReplyDelete
  2. Salam Min, tak tidur lagi? Mel lom dapat tidur.

    Hmm, itulah kan Min, setiap bulan jadi igauan. Datang ke tak sahabat baik kita tu. Masa Mel mengandung tak jadi haritu, bila tengok UPT positive, rasa sangat NUMB. Nak kata happy pun tak, tak happy pun tak. Maybe sebab terlalu awal.

    Cuma sekarang Mel dah bersedia. Sebab itula Mel rasa lebih..hmmm mengharap? Huhuhuuu

    ReplyDelete
  3. Semalam min bukannya tak tidur lagi, tapi baru bangun dari tidur (balik dr terawih terus tidur depan tv,pastu bila dikejutkan utk masuk bilik mula la mata ni cerah jer)... Erm,tu lah,berdebar sangat ni..kalau refer pada ovulation calendar,hari ni dah boleh try chek hormon hsg tu..Tapi tak tau la kan adakah kitaran min sama macam dulu..Apapun tunggu je lah sampai raya nanti...Tapi tidak dapat dinafikan mmg ada perasaan cuak,sebab min bersalin czer , pastu belum sampai 100 hari pulak tu..(adakah min ni melampau tak ikut nasihat doktor dan nurse (rest at least 1 tahun atau paling sekejap 6 bulan)?

    ReplyDelete
  4. Min belum period yer? Wah macam menarik nie....

    ReplyDelete
  5. Min segala yang berlaku pasti direncanakan Allah for our best benefit. Tapi my personal view awal sangat tu kalau lom lepas 100 days but anything is possible. Hehehe. Update nanti k

    ReplyDelete
  6. Adli & mel : masih sedang menanti.. Kalau ikutkan hari ni period kalau pusingan min masih macam dulu la,tapi x tau la kan, bila baca pengalaman org dalam forum rh,ramai yg cycle nya berubah lepas bersalin..InsyaAllah,ada apa2 nanti min update.. Erm,bab awal tu mmg lah,tu lah,bila min cakap kat hubby dia kata kalau Allah dah bagi tu maknanya dah sesuai lah tu...

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe