Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Fresh Start


Assalammualaikum,


Fresh start? Fresh start for my blog. Suka-suki nak tukar appearance.

Instead of writing about my baby angel Aqeel sahaja, Mel nak start tulis mengenai perjalanan untuk menjadi seorang Mama lagi. Dalam erti kata lain, my journey to Trying To Conceive (TTC).

Mel akan gelar usaha untuk mengandung seterusnya sebagai conceiving Rainbow Baby. Apakah Rainbow Baby? Baby seterusnya selepas stillbirth. Baby yang sihat, comel dan hidup insyaAllah. Sebab itu Mel pilih abstract rainbow sebagai background blog Mel.

Wish me all the luck in the world k.

"Sometimes, if you want to see the rainbow, you need to put up with the rain"

MamaAqeel tidak akan putus asa! Hoyeah!
QuickEdit

You Might Also Like

4 comments:

  1. Alhamdulillah. Insya Allah...
    Nice new layout :)
    Semog lebih ceria yer mel~

    ReplyDelete
  2. Yes Mel, chaiyok..chaiyok..kita sama-sama usaha ok.

    ReplyDelete
  3. ye ke mel..hehe,baru tau term tu.hehe..
    nak sms bitau hubby lak jap gi.

    insyaallah mel..
    dengan mencoretkan pengalaman manis dan pahit di sini,akan buat hati kita lagi cekal..

    mudahan pelangi akan hadir buat kita semua.will pray you k?
    tau tak,ada satu perasaan yang akan kita semua rasa bila rainbow baby ni lahir.kita akan menangis semahu2nya..tanda kesyukuran.

    itulah nikmat yang tak semua ibu2 akan rasa.
    sama cam saya,masa alhirkan aleesya,tersenyum hepi.dan saya yakin,kali ni,kalu selamat semuanya,saya dan hubby sama2 nangis kat labor room..waaa...taip ni pun nak nangis..bergenang2 plak tetiba

    ReplyDelete
  4. Huwaaa..Ashraaa

    Mel tak dapat nak bayangkan perasaan itu. Mesti sangat indah. Mohon kepada Allah supaya dapat Mel dan suami rasa macam tu. Termasuk semua isteri-isteri yang inginkan zuriat.

    Rainbow baby ni bukan term yang Mel reka, Mel baca dari Internet. Dari stillbirth Moms.

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe