Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Harga Emas Mendadak Naik




Assalammualaikum,


Huwaaa, Mel nak nangis tengok harga emas. Melonjak naik!

Just imagine, dulu masa Mel nikah, mas kahwin Mel satu dinar emas yang bernilai RM520 (bulan Mac 2010). Harga sekarang, 18/8/2011 satu dinar emas RM792!



Mel belum sempat kumpul banyak emas, dulu tahun 2007 rumah kami pernah kena rompak dan semua emas Mami hilang. Termasuk la gelang dan cincin yang Mami pernah belikan untuk Mel.

Cuma Hubby yang suka kumpul emas daripada mula kami kahwin dulu. Tapi tak berapa banyak la. Hoh! Macam mana ni, baru nak mula mengumpul emas tapi harga mahai sangat lerr! Dunia je semua ni kan. (Sedapkan hati! Hehehe)


MamaAqeel goes bling bling!
QuickEdit

You Might Also Like

4 comments:

  1. owh..gitu ye..
    hehe.saya tatau pasal emas ni..

    eh,rumah mel kena rompak.masa tu takder orang la eh?nasib baik tak pape kita dibuatnya..

    ReplyDelete
  2. Tulah kan... Naik dan naik dan naik..
    Baru setahun dah banyak tue...
    Time adek2 kita nak kawen berapa agaknya hara sebentuk cincinnya kan...

    Mel ngumpul dinar ker?
    Believe or not harga akan jatuh nanti (sya pun xnak n susah nak caya this will happen) tapi ada member dealer public gold yg gtau. Dia dok suruh tunggu tunggu tunggu (dia anggap i cam anak dia, tu yg jaga kot. Dealer biasa org nak beli dia ok jer kan x kesah harga).

    My hubby pun x caya akan turun. So i dapatlah gelang raya sbb dia xnk keep on tunggu. But as for me, i have to wait jugak la to see betul ke tidak.
    Harap betul sbb few days back pun dia ada post kat wall pasal harga emas akan turun nanti (rasanyalah).

    Alamak panjang sangat lak komen kali ni...

    ReplyDelete
  3. Ashra - Yang rompak tu takde orang kat rumah. Mel hari tu baru baik demam, dan masuk kerja. Kalau orang yang rompak rumah tu masa Mel tengah tidur kat rumah..eyyy seram nak mengenang nya!! Barang-barang banyak sangat hilang masa tu ;(

    Adlie- Mel tak rasa la kalau turun nanti turun banyak. Haih, memang seronok la kalau dari dulu ada ilmu emas ni. Hehehe

    ReplyDelete
  4. Sya pun x sure brapa banyak dia akan turun. Cumanya kan gold price related ngan USD price.
    US plak memang tengah krisis sangat2 sbb banyak hutang. Masa makin memuncak masalahnya nanti lah kot emas jatuh. Dah stable nnt naik la balik.
    Wallahualam. Sya pun cakap apa org cakap... :)

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe