Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Mengharap atau Tidak?


Assalammualaikum,


Mel sebenarnya terganggu dengan pemikiran Mel sendiri 2-3 hari ni.

As you all know, I'm already Trying To Conceive (TTC) starting last month. And I was not really hoping (well as least that what I'm telling myself) to hit it on the first try. However, I was really devastated when my menses came. And a few days after, I was very sad and emotional.

So, the issue is..

Deep down inside, I was hoping to conceive quickly..I guess. I am longing for a baby to fill my empty arms. Yes, I know that all these can only happen if Allah permitted. But, if you know me well enough, and as what my Hubby always commented and advised; I am a very impatience person.

Thus, this is another flaw of myself that I need to ponder on. I need to change this bad attitude.

SABAR ITU KAN SEPARUH DARI IMAN..

SYUKUR ITU LEBIH BAIK, BERSYUKUR DENGAN SEGALA NIKMAT YANG ADA..

I will try myself to change this weakness of mine. I need to try hard. Everything is already written for each of us according to Qada's and Qadar. I have been chosen to live my life without my first child.

Note to self: No matter hard I try, if it's not God's willing, it will not be.
MamaAqeel kena sabar banyak-banyak!
QuickEdit

You Might Also Like

8 comments:

  1. Betul tu mel kena banyak sabar n keep on berusaha.
    Sya pun kecewa gak last time after trying for 3months...
    Tapi now keep trying myself, kalau belum masanya, tak jadi jugak...
    Dulu pas kawen pun takes 4years baru dapat, why now i'm hoping for miracle to happen after trying for few months only...
    So you & me have to be patient and keep on trying and pray fot it.
    Insya Allah d time will come...

    ReplyDelete
  2. *keep telling myself (sorry typing error)

    ReplyDelete
  3. Thanks for the advice Adlie. Memang kita perlu banyak bersabar kan. Yang penting usaha lepas tu tawakal. Uhuk2, tapi Mel ni kurang menyabar orang nya. Kena latih diri sendiri ni ;)

    ReplyDelete
  4. mel..
    dun feel guilty sgt k?
    mel pun sama cam saya..masa time belum nak jadi tu,meleleh2 airmata bila period.keep telling why2 and why..emo jadinya kdg2 smpi hubby terkena tempiasnya sket2..

    papepun,tetap kena kuatkan diri,menerima.bila next nye,saya blaja tuk lebih kental lagi bersedia hadapi kemungkinan.lapangkan dada..alhamdulillah,bila kita tenang dan tak fikirkan sgt,insyaallah..rezki akan dtg dgn sendirinya bak kata adli...

    saya akan sentiasa doakan mel,min,adli,yana,fiqah..sama2 tabah harungi cabaran dan dugaan ni k?insyaallah,rezki allah pasti hadir pada masa telah ditetapkan..

    be strong k?

    ReplyDelete
  5. AMIN to that dear Ashra..

    Baik tenangkan diri dan menerima sebarang kemungkinan kan. Allah mesti beri waktu yang terbaik, insyaAllah..

    ReplyDelete
  6. Melna,ingat jak sentiasa yg setiap kesusahan /keperitan akan disusuli dgn kegembiraan kelak.. insyaallah.

    ReplyDelete
  7. sabr dear... kite kene doa byk2...rina akn sentiase doakn mel dan kwn2 yg lain... luv u ols

    ReplyDelete
  8. Alhamdulilah Kak mel... ini lah ujian dariNya... Sama2 kita doa ye...

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe