Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Overcome Fear of Babies?


Assalammualaikum,


Fear of babies?

Sebenarnya kan, Mel memang tak pernah cuba nak dekatkan diri dengan mana-mana baby atau dukung baby ke. Yang pertama dan terakhir sebelum ini semasa Mel dokong baby Fariz waktu berjalan-jalan kat Penang haritu. -Klik di sini untuk post tersebut-

Selepas dukung baby Fariz yang hanya sebulan lebih tua daripada baby angel Aqeel, Mel menjadi emosional untuk beberapa minggu. Sebab Mel terbayang-bayang kalau Aqeel masih ada, dia dah sepatutnya sebesar tu.

Hmm, Mel tak patut fikir macam itu kan, tapi daripada Mel sakitkan hati dan jiwa sendiri, baik elakkan untuk dukung baby lagi.

Sehinggalah semalam, Hari Raya pertama. Mel memang tergerak nak dukung baby Acha, anak kepada sepupu Mel, Lan dan isterinya Liza. Mula-mula agak ragu-ragu juga, tapi akhirnya Mel membuat keputusan yang Mel sudah bersedia untuk dukung baby. I must overcome this. I really want to be happy when seeing other people's baby!

Comelkan baby Acha. Dia tak nangis pun bila Mel dukung lama-lama. Hehehe

InsyaAllah, Mel dan suami akan dikurniakan lagi cahaya mata lagi ketika tiba masanya nanti. Anyway, it's only 5 days until testing (my next period cycle!) Positive ke negative? Doakan kami k?


MamaAqeel beraya sakan!
QuickEdit

You Might Also Like

9 comments:

  1. InsyaAllah Mel,mana tau kan,kot kot dok pegang baby leh jangkit pulak ke... Erm..min pun tgh berdebar-debar jugak nih. Waduh waduh..

    ReplyDelete
  2. Hehe amin! Nape Min berdebar? Dok tunggu jugak ke?

    ReplyDelete
  3. Berdebar sebab apa? Jeng jeng jeng..hehe.. Susah mau cerita la, sebab cerita min ni melibatkan tahap kepercayaan..huhu..

    ReplyDelete
  4. Kmk pun sama Mel, dah TTC juak kinek..tp today dah red flagged, baruk jak simpan UPT dalam beg mok mbak pi workstation..cek2 ada yg lain dolok kuar.. nang on time lah..tp xpa, sama2 kita berusaha kayyyy.. semoga Allah permudahkan jalan kita untuk mendapat baby :) goodluck to all TTC moms!

    ReplyDelete
  5. betul mel..
    when you overcome ur fear,itulah sebenarnya keberanian dalam mengatasi kesedihan to move on kan...

    will pray 4u...

    ReplyDelete
  6. Min: Eyy Min, rahsia-rahsia lak! ;)

    Kak Noa: Kita sama-sama usaha k. Kamek rasanya perlu usaha lagi la, mungkin belum diberi Allah untuk bulan tok.

    Ashra: Mel sekarang makin seronok lak dukung baby, pantang tengok kalau ada baby yang boleh didukung ;)

    ReplyDelete
  7. Hahaha..jangan mara aa.. Nanti kena jual..(ayat dalam citer p.ramlee..hehehe)..Actually memang min tak tau nak citer camner sampai lah sebelum subuh kelmarin dah tak boleh tido akhirna min meluahkan juga kat blog min..maka dapatlah entri baru tu..dan sekarang tengah berdebar-debar gak ni..sebab apa?hehe..tgk kat next entri..(saje jer min ni kan..hehe..sekali lagi..jangan mara aaa..)

    ReplyDelete
  8. Minnn yang nakal! Mel sampai sms Min sebab nak tau sangat ;P Kat ofis takleh bukak FB, henpon lak tak ada 3g..ehehe

    ReplyDelete
  9. Nasib mel la kan dapat kawan ngan mama angel yang nakal..hehe... Erm, tapi min bersyukur sgt tak nangis bila dapat result,kalau tak ntah camna la nak ngajar budak2 tu.. Dah la budak2 ni suka memerhati.. Apapun min bersyukur krn Tuhan bagi min peluang menumpang kasih pada anak2 murid min, rasa sedikit ketenangan melihat wajah mulus mereka..

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe