Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Akhirnya Terjawab


Assalammualaikum,


Alhamdullilah, syukur. Penantian Mel sudah terjawab. Miss Menses atau Makcik P dah hadir tiba. Lega sangat-sangat! Ada ka patut lega Miss Menses datang padahal sedang TTC? Mel tak boleh tahan pressure missed period lama-lama tapi UPT negative! Hahaha.

Pelik la cycle dah jadi 34-35 hari. Padan muka Mel, siapa suruh risau dan dok teringat je pasal TTC. Lepas ni, nak buat selamba saja la. (Boleh ke? Hehehe)

Tapi Mel jadi happy lak bila kena lagi ni, bukan apa, kalau Makcik P tu nak datang waktu Mel tak bersedia, mesti Mel sedih lebih-lebih kot. Huhuhu.

Apa-apa pun, Mel kira-kira waktu subur bulan September ni ada semasa Mel berada di KL dan Port Dickson untuk mesyuarat dan kursus untuk seminggu. Huuu~ Sabar saja la. Kalau ada rezeki tu, tetap ada kan?


MamaAqeel malas nak fikir dah ;)
QuickEdit

You Might Also Like

5 comments:

  1. mel....geram kan bile piyet lambat tp upt negatif...tp takpe...yg penting everymonth piyet still dtg jugak
    hani dah lewat piyet 4 days...ritu cycle 27 dah buat upt tapi negatif....hurm..mintak2 tak jadi mcm ritu..lewat sampai 14 hari tapi negatif gak..last skali datang..haihhhhhhh

    ReplyDelete
  2. Sabo jer lah ngan makcik p tu kan..hehe..
    {teringat pulak citer min minggu lepas,pagi doktor bagitau min nampak macam pregnent,petang nya cik p datang..huhu...}

    ReplyDelete
  3. insyaallah mel..
    yang penting jangan putus harap k?ada rezkinya tu..

    mel...
    da lama sgt nak tanya mel,tapi asyik lupa.dulu masa pas IUD,mel ada tulis,kalu next preggy,doc akan bagi aspirin kan.
    nape aspirin ye?setahu saya dari bacaan internet,aspirin anatara ubat yang patut elak awal kehamilan...cuba mel cjeck balik eh..

    ReplyDelete
  4. Hani: Hai Hani! Itulah kan, perasaan kita yang dimain tu. Geram pun ada, tapi bila dah datang kunjungan Makcik tu, legaaa, takyah nak risau-risau atau tak pasti. Hehehe

    Min: Memang saja nak menduga kita kan! Huuu~

    Ashra: Hmm, doktor tu cakap haritu untuk kuatkan rahim sehingga 12 minggu. Bukan aspirin untuk pening kepala tu kot. Kalau kat forum omputeh, dorang gelar 'baby aspirin'. Nanti kalau dah preggy balik baru nak tanya lagi. Hehehe

    ReplyDelete
  5. Deng. join ktk forum tok. best ko. boleh2 dapat tips2 n pengalaman org serta banyak hal TTC dlm tok. http://ratuhati.com/forum/index.php/board,10.0.html

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe