Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Please Try Again.....Or Not?


Assalammualaikum,


Waaaaaa..TTC memang mencabar, especially bila dah dekat-dekat habis cycle atau waktu Miss Menses nak datang. Cuba tengok dekat ticker TTC Mel kat atas tu. Dah sepatutnya Day 2 of 30 day cycle kan? Tapi pada Isnin lepas iaitu sepatutnya day 30 of 30, Mel dah awal-awal cuba UPT. UPT yang terakhir pula tu.

Dan ia masih menunjukkan tanda tolak. Please try again. Huwuwuhuuuuuu~


Tapiiii, sekarang Miss Menses masih belum kunjung tiba. Kalau Mel pergi toilet je, mesti berdebar-debar tengok ada ke tidak. Dah kira missed period atau tidak ek?

Isk..isk Mel ni tak penyabar sungguh. Nak test lagi UPT tapi bekalan UPT dah habis. Malas nak beli, takut membazir lagi. Kot-kot cycle kali ni dalam 32 hari ke, 33 ke.

Apa kata kita tungguuuuu je dulu. Sabar itu separuh dari iman. Hehehehe


MamaAqeel yang macam cacing kepanasan ;)
QuickEdit

You Might Also Like

5 comments:

  1. iboh cek awal gilak... tandah lok... mun cek awal frust lak... good luck!

    ReplyDelete
  2. Mel, boh diintey gilak.. Molah macam biasa jak.. pasya tkjut ktk nangga alu ada klak.. Insya Allah.

    ReplyDelete
  3. mudahan ye.kita tunggu selagi menses tak datang.
    Mel,mel ada guna OPK tak masa conceive?(ovulation predict kit)

    senang kan kalu nak tau masa yang paling sesuai chances kita tinggi.

    ReplyDelete
  4. Erm, sama la min pun ada satu lagi stok upt..ntah bila nak gunanya.. Ermmm.. Sama-samalah kita bersabar ye Mel, anggaplah sekarang masa nak enjoy berdua puas2..Dulu sebelum min dapat Dhia, min akan menangis setaip kali cik P datang..sampai la satu masa min malas nak pikir,min rancang macam2 program siap kuar malam balik lewat malam, ikut kawan jenjalan kat KL, sampaikan antar perasan dengan tidak period dah lewat.. Tapi sebab bz punya pasal malas nak chek sampai la dah lewat hampir 2mingu..Akhirnya,Alhamdulillah, 2 line jugak..

    ReplyDelete
  5. mell,relex mell..insyaAllah ada tu..wat tatau je..nnt frust..i masa nak try utk dpt emir dulu pun mcmtu..bila cik p tu dtg je frust..last2 wat tatau..hehehe...alhamdulillah ada..aja aja fighting!!

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe