Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ohh February! Mimpikan Dirimu


Assalammualaikum,

Tak sangka kan, dah masuk bulan Februari lagi. Ya Allah, kuat kuatkan hati ku. Cepat masa berlalu. Baby Aqeel sepatutnya dah nak masuk setahun tak lama lagi.

Malam tadi Mel mimpikan menyusukan baby. Baby boy. Tak tau la anak Mama yang mana yang dimimpikan tu, tapi Mel kuat rasakan mungkin anak sulung Mama yang singgah dalam mimpi malam tadi.

Mungkin juga mainan tidur, tapi walaubagaimanapun terubat juga sikit rindu di hati.

Dedek-Dedek pun dah mula bergerak-gerak manja, Alhamdullilah, besar rahmat-Mu kepada hamba-Mu ini ya Allah.

Pada tarikh hari lahir baby Aqeel nanti, adalah tarikh appointment Mel dengan Doktor Pakar untuk detail scan Dedek-Dedek. It will be mixed emotion. One year ago, a baby born silent and a year later, insyaAllah we will witness our rainbow baby in detail. Mudahan masa tu dah dapat tau jantina baby.

But again, let me take baby steps. Just live life the fullest day by day.


MamaAqeel have a love-hate feeling for February!
QuickEdit

You Might Also Like

6 comments:

  1. samalah kita mel.
    da nk masuk setahun kan.kdg tkenang,rasa cm tak sangka,btul ke tahun lepas aku melalui saat2 itu.

    insyaallah,nk gak buat entry setahun 8hb ni nti,sbb tarikh lahir nur iman kan.
    ikutkan da setahun da pun,sbb nur iman duk lg dlm perut wpun da iud slm 2mggu 4 hari.

    mudahan,rezki kita panjang umurnya tahun ni sebagai penawar..
    amin

    ReplyDelete
  2. btw,
    kita kenal pun hampir setahun kan..
    mel org ptama sy kenal saing2 bsedih.

    will not forget us ;)

    ReplyDelete
  3. Mel, my detail scan plak 2hari lepas bday Adilah...
    Memacam sungguh perasaan bila masuk bulan februari...
    Beza mel, ash n me lahirkan bby angel 4days apart kan?
    Ash 8, me 12, mel 16 kan?

    Semuanya kuasa Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan min pulak 20hb..tapi bulan mei la pulak kan..hehe...(nak nyibuk gak...)

      Delete
  4. Ashra: Memang tak sangka kan masa memang cepat berlalu. Pejam celik dah hampir setahun kita mengharungi bersama kehilangan yang mana-mana insan bernama IBU sanggup lalui. InsyaAllah sama-sama kita doakankan zuriat yang kita kandung akan menjadi penawar.

    Dulu, mula-mula Mel ada blog, Ashra yang rajin komen dan bagi kata semangat. Terima kasih banyak ya. Atleast I don't feel so alone.

    Adlie: Kebetulan pula kita sama-sama kehilangan di bulan Februari, beza hari pun tak jauh kan. Mungkin kita sama-sama kehilangan ini, hikmahnya kini kita semua berkawan. Walaupun kawan-kawan semua jauh menetap di sana-sini.

    Mel sangat looking forward for the detail scan! Hehe

    Min: Min yang juga rajin berkongsi rasa. Mel rasa semua ketetapan Allah ini mesti ada hikmahnya kan.

    ReplyDelete
  5. yess dear melna...
    just live life to the fullest day by day. you can do it! ai suka you pregnant and happy. you motivate me a lot. please do this kind of entry more often. make me jealous. jealousy is good (for me). hehehehe.

    i'm praying for you, for me and all whose been in our shoes =))

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe