Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Do You Want To Know The Gender Of Your Baby?


Assalammualaikum,


Alhamdullilah, sekarang Mel dah mencapai 22 weeks. Dedek-Dedek dah kuat menendang. Sangat suka! Pagi-pagi mesti dia kejutkan Mama dia bangun solat Subuh. Love you baby!

Mel nak cerita yang Mel dah pergi 2 kali detailed scan, sekali kat Hospital Kerajaan dan sekali dekat Pakar Swasta. Yang first pergi masa 18w5d, dan yang 2nd masa 21w. Kenapa Mel buat dua kali? Sebab di Hospital Kerajaan Mel sorang je tengok Dedek-Dedek. Lega sangat sebab Doktor cakap yang tiada apa-apa masalah yang detected.

Dan dia tanya soalan ini. Do you want to know the gender of your baby?

YES SURE!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Let's see. It's a BOY.

Really? Where's the?

Trust me, it's a boy!
(Suara macam kena cabar pula, Mel tanya dia sure tak. Haha)

Padahal kalau jantung, paru-paru, pundi kencing semua Doktor nampak, takkan tak nampak gender dia pulak kan. Tapi Mel nak bawa Hubby tengok Dedek-Dedek juga in detail dan confirmkan gender sekali lagi. Tak puasla detail scan di Hospital Kerajaan, dia tak terangkan sangat. Cuma OK OK je.

Di Hospital Swasta, lama juga detail scan dia. Dekat sejam. Tunjuk satu-satu anggota badan Dedek-Dedek. Nampak muka, dia tutup muka dengan tangan yang comel. Siap jelir lidah dan lambai-lambai Mama dan Papa dia. Alahai anak Mama sorang ni.

Dan semestinya Doktor tanya nak tau gender tak? Kali ini Dedek-Dedek tunjuk baikkkk punya. Memang nampak kecikkkk je dia punya tu.
And yes, it's a BOY. Alhamdullilah syukur sangat. Tapi kan, apa-apa pun ketentuan Illahi kan? Selagi tak keluar, tak pasti lagi kan?

Apa-apa pun, setiap hari Mel doakan yang terbaik untuk Dedek-Dedek dan dipermudahkan perjalanan kami berdua. Still living day by day.


MamaAbangAqeel/MamaAbangA?????(Tunggu lahir dulu baru fikir)
QuickEdit

You Might Also Like

4 comments:

  1. tahniah mel.. happy sgt utk mel.. kejap je dh 22weeks... bestnya dpt boy lg.. sama mcm nadya dpt girl lg.. bersyukur sgt.. nadya doakan mel dan baby sentiasa sihat dan selamat.. =)

    ReplyDelete
  2. Yeayyy, Its a boy...
    Tahniah Mel..Jaga diri bait2 k :)))

    ReplyDelete
  3. Tahniah Mel! Pregnancy moment always good kan? Semoga semua selamat! Ameen.

    ReplyDelete

Follow @mamamelshoppe